open-navfaktor-logo
search
Odbor odlučio
Ovo su prijedlozi za Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva u 2024. godini
Odbor za dodjelu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2024. godini, predložio je dva kandidata za dodjelu pojedinačne nagrade i dva kandidata za dodjelu kolektivne nagrade.
23.02.2024. u 10:58
get url
text

Za dodjelu pojedinačne Šestoaprilske nagrade predložena je prof. dr. sci. Branislava Draženović - Peruničić, za značajna ostvarenja i značajne rezultate rada u oblasti nauke i obrazovanja, kao prvorangirana, te Zdravko Čolić, za značajna ostvarenja i rezultate rada u oblasti kulture i umjetnosti, kao drugorangirani kandidat.

Za dodjelu kolektivne Šestoaprilske nagrade predloženo je Udruženje Renesansa, za značajna ostvarenja i značajne rezultate rada u oblasti zdravstva i socijalne zaštite, kao prvorangirani, te Udruženje Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, za značajna ostvarenja i rezultate rada u drugim oblastima rada i stvaralaštva, kao drugorangirani kandidat.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva će, u skladu s Odlukom o uslovima i načinu dodjele Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, razmotriti prijedloge Odbora i donijeti konačne odluke o dodjeli nagrade u 2024. godini na sjednici koja se planira održati sredinom marta.                                                                         

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.