open-navfaktor-logo
search
Popularno izletište
"Park šuma prijateljstva" godinama zatvoren, slučaj je na sudu, direktor kaže da će tu biti još dugo
Predmet je trenutno u fazi glavne rasprave, kaže Samir Omerović
AUTOR: A.G.-Z.
10.06.2024. u 07:45
get url
text
Park Šuma prijateljstva Sarajevo, prvi takve vrste u Bosni i Hercegovini, smješten između naselja Sedrenik i izletišta Barice i u koji je uloženo više stotina hiljada maraka i dalje je zatvoren.
Sudeći prema informacijama direktora KJP Sarajevo - šume Samira Omerovića, tako će ostati i narednih godina. 
Omerović je odgovarajući zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo zašto se ništa ne poduzima na rješavanju ovog, za građane iznimno bitnog pitanja, kazao kako su Sarajevo - šume kao tužitelj pokrenule parnični postupak protiv firme Analiz Bilisim, radi isplate duga po osnovu zakupa i predaje u posjed nekretnina, po osnovu Ugovora o zakupu objekata u sklopu kompleksa Park šuma prijateljstva Sarajevo.
Nakon podnošenja tužbe, naveo je Omerović, u fazi pripremnog ročišta tuženi Analiz Bilisim je ustao sa protivtužbom radi isplate izmakle dobiti protiv KJP Sarajevo šume. Sud je dozvolio raspravljanje i po protivtužbenom zahtjevu.
- Predmet je trenutno u fazi glavne rasprave i njegovo okončanje pred prvostepenim sudom se očekivalo krajem 2024. ili u prvom kvartalu 2025.  
Međutim, zbog prelaska postupajućeg sudije na Kantonalni sud u Sarajevu, taj proces će se dodatno prolongirati zbog dodjele predmeta drugom sudiji na postupanje - kazao je Omerović.
Otvorenje parka upriličeno je u maju 2019. godine. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.