open-navfaktor-logo
search
Zastupnički dom
Parlament BiH: Zastupnike zanima "ko ugrožava sigurnost prvog Srbina", hoće odgovore na ćirilici, šta je s Vujićem...
Šemsudina Dedića (SDA) zanimalo je zašto BiH nema još nema budžet, nego je produženo privremeno finansiranje
AUTOR: Autor: Faktor
02.04.2024. u 14:00
get url
text
Prijedlog zakona o dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, sa zahtjevom za razmatranje po hitnom postupku, nije dobio entitetsku većinu prilikom glasanja na današnjoj 17. sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu i on je skinut s dnevnog reda. 
Većina zastupnika iz RS-a nisu bili za hitni postupak.
Nešto ranije predsjedavajući Doma Nebojša Radmanović (SNSD) je saopćio da su sa dnevnog reda skinuti Prijedlog zakona o dopunama Zakona o odbrani BiH i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o strancima.
Kada su u pitanju zastupnička pitanja, Jasmina Emrića (NES) zanimalo je šta je Ministarstvo vanjskih poslova poduzelo povodom skandaloznih izjava ambasadora Bojana Vujića, stalnog predstavnika BiH pri Ujedinjenim nacijama i ostalim međunarodnim organizacijama u Ženevi, kada je optužio Bošnjake da su teroristička prijetnja.     
Darko Babalj (SDS) je tražio da mu se odgovori dostavljaju na ćirilici, a pitao je ministra sigurnosti Nenada Nešića (DNS), uz dozu ironije, "ko ugrožava sigurnost prvog Srbina, čelnika RS-a Milorada Dodika".  
Šemsudina Dedića (SDA) zanimalo je zašto BiH nema još nema budžet, nego je produženo privremeno finansiranje. Safet Kešo (SDA) izrazio nezadovoljstvo radom Vijeća ministara.
-  Zašto Vijeće ministara izbjegava da provede odluku Parlamenta i isplati million KM pomoći Palestincima u Gazi? Koriste se jezičke, logičke vratolomije da se izbjegne ova obaveza - izjavio je Kešo.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.