open-navfaktor-logo
search
Program obilježavanja
Performans u Tuzli: Na Trgu slobode više od 7.000 učenika obilježit će Dan nezavisnosti BiH
Vlada Tuzlanskog kantona danas je usvojila program obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Aktivnosti su planirane za 29. februar pod sloganom "U Bosni smo rođeni mi".
27.02.2024. u 14:53
get url
text

- Ove godine smo dali akcenat na mladost, odnosno na učenike osnovnih i srednjih škola. Naime, na obilježevanju 1. marta učešće će uzeti više od 7.000 učenika, a centralna manifestacija, odnosno performans i kulturno-zabavni program, planirani su u četvrtak u 11.00 sati na Trgu slobode u Tuzli. Centralnoj maniestaciji prethodit će šetnja učenika kroz Tuzlu ka Trgu slobode iz tri pravca, Sjevornom i Južnom magistralom te kroz grad, a svi će se okupiti u Turalibegovoj ulici i zajedno krenuti na trg - najavio je Nahid Mehić, savjetnik premijera TK.

Pored učenika i dio pripadnika policije također će uveličati program u centru Tuzle, a planirano je da ostali učenici u svojim školama performansima obilježe Dan nezavisnosti.

- Želimo da učenici znaju koliko je ovaj datum bitan i pozivamo građane da zajedno obilježimo 1. mart na Trgu slobode - zaključio je Mehić.

Programom obilježavanja Dana nezavisnosti predviđeno je da delegacije Vlade i Skupštine Kantona 29. februara u 9.30 sati polože cvijeće i odaju počast na spomen obilježjima na kompleksu Slana Banja u Tuzli. Svačena sjednica Skupštine TK, zakazana je za 10 sati u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, a zatim na Trgu slobode u 11 sati počinje performans učenika pod sloganom "U Bosni smo rođeni mi".

Također, u Narodnom pozorištu u Tuzli u 14 sati planirana je Akademija obrazovnih institucija Tuzlanskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.