open-navfaktor-logo
search
Rasprava o budžetu
Pirić: Nama iz USK i TK najviše je pomogao Dodik; Demantovao je Mešalić: Izrekli ste mnogo neistina
Elzina Pirić, zastupnica PDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, u toku današnje višesatne sjednice na kojoj se raspravalja o Prijedlogu budžeta FBiH za 2023. godinu, kazala je kako je "Milorad Dodik najviše pomogao Usnsko-sanskom i Tuzlansko kantonu".
25.01.2023. u 19:49
get url
text

- Vjerovali ili ne nama je iz Unsko-sanskog i Tuzlanskog kantona najviše pomogao Milorad Dodik. Povezao nas je autoputem pa sad prije stignem do Cazina, nego do Sarajeva. Ali da skratim i da vam kažemo da je ovo historijski trenutak, složit ću se ja sa premijerom historijski budžet, historijske pauze – između ostalog kazala je Pirić i čestitala formiranu vladu.

Odgovorio joj je Mahir Mešalić, zastupnik DF – a.

- Puno smo čuli neistina i saznali nove stvari da ima neka parlamentarna većina i da je njen portparol Pirić. Izrekla je mnogo neistina da je Dodik pomagao Tuzlanskom kantonu, da je Karamatić zajedno sa Dodikom pomagao. Znam da ste vi vladali u tuzlanskom kantonu i bili u SDA stranci, a sad se prikazujete da ste novo osvježenje ovdje. Ne znam u ime koga i čega govorite. Ali ono što govorite za TK nije tačno. Niti je Dodik, niti Karamatić pomogao TK – kazao je Mešalić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.