open-navfaktor-logo
search
Objavljeni spiskovi
Počela isplata stimulacija zdravstvenim radnicima u KS koji su se borili protiv koronavirusa
Počela je isplata stimulacije zdravstvenim radnicima koji su bili u COVID odjelima u najtežima momentima pandemije. Za ove namjene izdvojena su dva miliona KM.
14.07.2021. u 19:56
get url
text

- Počela je isplata stimulacije zdravstvenim radnicima koji su bili direktni akteri borbe protiv koronavirusa u tri zdravstvene ustanove Kantona Sarajevo – JU Opća bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš", Dom zdravlja KS i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu - istakao je ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić, i time upoznao javnost sa početkom realizacije najavljene isplate zasluženih nagrada "herojima u bijelom".

Ponovio je i da je za ovu namjenu Vlada KS osigurala 2.000.000 KM.

Podsjećamo, iz stimulacije su izostavljeni uposlenici Hitne pomoći Sarajevo. 

Također, uz ovu informaciju iz resornog ministarstva na objavu daju pristigle spiskove zdravstvenih radnika kojima će biti isplaćene pomenute stimulacije, a koje su sačinile zdravstvene ustanove.

U okviru njih konkretno je naveden broj sati proveden u liječenju naših građana od COVID-19 infekcije, i to za svakog zdravstvenog radnika pojedinačno, a na osnovu kojih će im biti proporcionalno isplaćena ova stimulacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.