open-navfaktor-logo
search
Izmijenjen dnevni red
Počela sjednica NSRS-a, uvrštena i tačka o zauzimanju stava o Rezoluciji o Srebrenici
AUTOR: Fena
22.05.2024. u 11:19
get url
text
Zastupnici Narodne skupštine RS-a usvojili su dnevni red devete redovne sjednice Narodne skupštine koji je izmijenjen u odnosu na prijedlog Kolegija.
Na prijedlog skupštinskog predsjednika usvojen je prijedlog da zastupnici zauzmu stav u vezi sa predloženom Rezolucijom o Srebrenici koja je u proceduri pred Generalnom skupštinom UN-a.
Sa dnevnog reda je povučen Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o plaćama i naknadama sudija i javnih tužilaca u RS-u po hitnom postupku. Povlačenje je zatražila Vlada RS-a koja je uputila prijedlog zakona.   
Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija premješten je sa osme na pretposljednju, odnosno 25. tačku dnevnog reda.  
Na dnevnom redu ove sjednice je, između ostalog, Prijedlog deklaracije o protivljenju otvaranju rudnika litija, bora, natrija, stroncija, kalija i prateće asocijacije elemenata na teritoriji općine Lopare. Riječ je o građanskoj inicijativi.
Zastupnici će razmatrati po hitnom postupku i prijedloge zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na dobit, Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa RS-a, Zakona o javnim tužilaštvima, te Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.
Na dnevnom redu je Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja RS-a kod Razvojne banke Vijeća Evrope po Projektu rekonstrukcije, izgradnje i opremanja objekata četiri psihijatrijske ustanove RS-a te nekoliko godišnjih izvještaja o radu različitih institucija.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.