open-navfaktor-logo
search
Federalno ministarstvo
Počinje realizacija nekoliko značajnih projekata u Bužimu, Ključu i Bosanskoj Krupi
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržalo je nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata u bosanskohercegovačkim općinama Bužim, Ključ i Bosanska Krupa.
20.06.2022. u 15:10
get url
text

Počinje sanacija Doma kulture, puta u naselju Rejzovići, asfaltiranje puta u mjesnoj zajednici Krasulje i sanacija vjerskog objekta u Ključu.

U Bosanskoj Krupi će biti asfaltiran lokalni put Arapuška cesta - Pučenik - Zalin - Veliki Dubovik, dok će u Bužimu biti moderniziran nekategorisani put Radoč - izletište Svetinja.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnici općina Mersudin Nanić, Armin Halitović i Nedžad Zukanović, predsjednik Medžlisa IZ Ključ Ismet Omanović i direktor Centra za kulturu i obrazovanje Ključ Adis Egrlić potpisali su ugovore o sufinansiranju navedenih projekata.

- Lokalne zajednice su iskazale interes za realizaciju projekata, aplicirali na naše javne pozive i došli smo do same realizacije. Vidjeli smo da se radi o projektima koji su od šireg društvenog značaja i da će koristiti ljudima u ovim sredinama, posebno povratnicima. Uvijek ćemo rado podržati realizaciju sličnih projekata kada u njima sudjeluje i lokalna zajednica - kazao je ministar Ramić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.