open-navfaktor-logo
search
Muftijstvo bihaćko
Podrška natalitetu: Reisu-l-ulema darovao pet porodica u Bosanskoj krajini
Poklon reisu-l-uleme dodjeljuje se porodicama koje su dobile peto dijete, šesto ili više, a žive na području RS, odnosno šesto dijete, sedmo ili više, a žive u FBiH
AUTOR: Autor: Mina
31.03.2024. u 20:12
get url
text
Porodica Bećirević dobila sedmo dijete
Porodica Bećirević dobila sedmo dijete
FOTO: Mina
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović darovao je pet porodica na području Muftijstva bihaćkog.
Poklon reisu-l-uleme dodjeljuje se porodicama koje su dobile peto dijete, šesto ili više, a žive na području entiteta RS, odnosno šesto dijete, sedmo ili više, a žive na području entiteta FBiH. Riječ je o podršci porodici i promociji nataliteta, a ova aktivnost Odjela za brak i porodicu finansira se iz Fonda Bejtul-mal.
Poklon reisu-l-uleme dobile su porodice Selman, Ćehić, Bećirević, Ikić i Velibašić, a u ime reisu-l-uleme poklone im je uručila dr. Safija Malkić, voditelj Odjela za brak i porodicu u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini.
- Na ovaj način želimo posjetiti naše višečlane porodice, obradovati ih poklonom reisul-uleme i vidjeti kako žive. Sve ovo što vidimo zaista nam daje snagu, moral i podsticaj da podržavamo ovakve porodice i da širimo njihove pozitive priče. One su najbolji odgovor svima onima koji danas sumnjaju u porodicu, sklad i harmoniju u porodici - kazala je dr. Malkić.
Porodica Velibasic
FOTO:
Mina
1 od 5
left-arrowright-arrow
Dodala je da je "na nama da se trudimo da budemo dobri roditelji i članovi porodice, da naša zajednica ima što više snažnih porodica, te tako doprinesemo napretku i boljitku Zajednice i naše domovine Bosne i Hercegovine".
Poklon reisu-l-uleme po treći put dobila je porodica Selman Ferida i Merise iz Bosanskog Petrovca. Ranije je poklon reisul-uleme uručen povodom rođenja njihovog sedmog i osmog djeteta, a ovog puta povodom rođenja devetog djeteta - kćerke Šejme.
Ferid Selman je kazao kako je kao otac devetero djece prije svega veoma sretan.
- Poručio bih mladima da se ne boje, svako dijete ima svoju nafaku, nju Bog daje. Ja sam, prije svega, sretan i zadovoljan. Zahvaljujem reisu-l-ulemi na ovom poklonu, zaista nam znači pažnja koju nam Islamska zajednica pruža - rekao je Ferid.
Ovom prilikom darovana je i porodica Ćehić Adise iz Cazina, povodom rođenja njenog sedmog djeteta, sina Haabiila.
Poklon reisu-l-uleme za sedmo dijete dobila je i porodica Bećirević Senada i Almire iz Velike Kladuše povodom rođenja sedmog djeteta - kćerke Asime.
Porodici Velibašić Muharema i Dijane iz Prijedora uručen je poklon povodom rođenja kćerke Ejle, njihovog petog djeteta, kao i porodici r. Ikić Izeta, koji je prije petnaest dana preselio na ahiret, a njegovoj supruzi Mubini iz Bihaća uručen je poklon povodom rođenja njihovog petog djeteta - sina Muhameda, bebi koja je rođena prije tri mjeseca.
Darovane porodice iskazale su veliku radost, ali i zahvalu na ukazanoj im časti. Porodicama su ovom prilikom uručeni i ramazanski paketi Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajedncie u BiH. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.