open-navfaktor-logo
search
Tema preispitivanja
Pokrenuta obnova postupka u slučaju sporne zgrade na Bijelom brijegu u Mostaru
Gradonačelnik Mostara Mario Kordić rekao je u petak kako se, od preuzimanja mandata, u javnom prostoru nekako često komunicirala upitnost valjanosti dozvola za zgradu 'Joks' na Bijelom Brijegu.
14.07.2023. u 11:01
get url
text

Kako je gradonačelnik saopćio na Facebooku, taj je objekt konstantno tema preispitivanja izdanih dozvola od stanara i drugih zainteresiranih grupa, iako je zgrada izgrađena i dobrim dijelom useljena.

- Uvažavajući sve strane i radeći prema načelima struke, pokrenuli smo obnovu postupka izdavanja dozvola za taj objekt kako bismo analizirali sve napravljene korake i utvrdili sve činjenice. Konačni cilj svih nas mora biti dobrobit svih uključenih aktera u ovom procesu, kao i svih žitelja Mostara jer u konačnici upravljamo javnim novcima - navodi Kordić.

Još je napomenuo da ova gradska administracija u posljednje gotovo tri godine svakodnevno radi na zaprimanju različitih zahtjeva i potreba sugrađana, kao i investitora.

- Temeljno načelo koje smo postavili koje nema alternativu je transparentnost i poštovanje pravila struke kako ni gradska administracija, ali ni zainteresirana strana ili investitori ne bi bili u neugodnoj situaciji. Posebno važno i osjetljivo je područje urbanizma. Zahvaljujući predanom radu u ovom mandatu uspijevamo odgovoriti na sve izazove i možemo biti ponosni da sve dozvole koje izdajemo odgovaraju pravilima struke i štite izgled Grada zbog kojega i imamo mandat - napisao je gradonačelnik Mostara. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.