open-navfaktor-logo
search
Komemorativni centar
Porodica se nije javila: Tijelo trostrukog ubice Nermina Sulejmanovića i dalje leži u hladnjači u Tuzli
Tijelo trostrukog ubice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića, koji je u petak počinio samoubistvo nakon što ga je opkolila policija, još se nalazi u hladnjači Komemorativnog centra Tuzla.
15.08.2023. u 14:55
get url
text

Podsjećamo, krvavi pir koji je u petak u Gradačcu počinio Nermin Sulejmanović, rezultirao je sa tri ubijene i tri ranjene osobe. Monstrum je prvo brutalno pretukao svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, a zatim je usmrtio hicem iz pištolja. Čin ubistva uživo je prenosio na društvenoj mreži Instagram. Nakon toga u centru grada usmrtio je Denisa Ondera, a zatim u u porodičnoj kući i njegovog oca Đengiza Ondera.

- Za sada se niko nije javio da preuzme tijelo, ni porodica, a ni Grad Gradačac. Urađena je obdukcija i tijelo je spremno za ukop. Ostaje samo da ljekar koji je ustanovio smrt izda potvrdu o smrti i dozvolu za ukop, a nakon toga tijelo preuzima onaj ko će obaviti sahranu - kaže Faruk Latifagić, direktor Komemorativnog centra Tuzla.

On dodaje da tijelo može ležati duže vrijeme, ali da svaki dan iziskuje troškove.

- Komemorativni centar Tuzla na sebe ne može preuzeti obavezu ukopa. Pored pitanja troškova, radi se o osobi koja nije građanin Tuzle, a mi imamo veliki problem s grobnim mjestima u Tuzli. Sutra ću se najvjerovatnije pismeno obratiti nadležnima u Gradačcu, jer se radi o građaninu te općine - zaključio je Latifagić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.