open-navfaktor-logo
search
U saradnji sa IHH
Porodicama u Gazi "Merhamet" podijelio interventne pakete, počinje i sa pripremom obroka
Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet", u saradnji sa svojom partnerskom organizacijom IHH, podijelio je interventne pakete ugroženim porodicama u Gazi.
24.10.2023. u 13:30
get url
text

Sa tom organizacijom "Merhamet" je dogovorio i pripremu obroka u narednih mjesec dana, a akciju je podržao i "Merhamet" Švedske koji je počeo prikupljati pomoć za  stanovništvo Gaze. Obroci će se pripremati u kuhinji organizacije IHH u Gazi, a potom će se dijeliti ugroženim građanima na tom području.

- Inače, "Merhamet" i IHH su u protekle dvije godine takođe organizirali pripremu obroka za stanovništvo Gaze. Tako da imamo iskustva u tome. Ovo je interventna pomoć za stanovništvo Gaze ugroženim izraelskim ratnim dejstvima. A "Merhamet" je pokrenuo veliku akciju prikupljanja pomoći za Gazu koja će trajati do polovine januara. Odziv je veoma dobar, jer građani Bosne i Hercegovine i naša dijaspora imaju emotivan odnos prema Palestincima i saosjećaju sa njihovim decenijskim patnjama i žrtvama - izjavio je predsjednik Muslimanskog dobrotvornog društva  "Merhamet" Kenan Vrbanjac.

Nakon humanitarne krize izazvane izraelskim ratnim dejstvima u Pojasu Gaze, Upravni odbor Muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet" donio je odluku o pokretanju  humanitarne akcije "Pomoć narodu Gaze". Akcija, koja će trajati do 16. januara 2024. godine, a provodit će se prikupljanjem novčanih sredstava u svim organizacionim dijelovima HO "Merhamet" MDD u zemlji i inostranstvu.

"Merhamet" je otvorio HUMANITARNI BROJ telefona 17061. Pozivom na ovaj broj građani mogu donirati 2 KM.

Za potrebe ove akcije "Merhamet" je otvorio i namjenski račun:

 

ZA UPLATE U ZEMLJI:

ASA Banka d.d. Sarajevo

Račun broj:1347201007213718 za uplate u KM

 

ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA (EUR):

Account with institution: TZBBBA22,

ZIRAATBANK BH DD SARAJEVO, BIH

Beneficiary customer:

1861211200188190

HO MERHAMET MDD

BISTRIK 2, SARAJEVO

BA 391861211200188190

ili

Bank: Deutsche bank AG

Country: Germany

SWIFT/BIC: DEUTDEFF

Account number: 936276510

Pomoć za stanovništvo Gaze prikupljat će se i putem "Merhametovih" HUMANITARNIH KASA u svim većim gradovima Federacije Bosne i Hercegovine. Ovaj dio akcije realizirat će "Merhametove" organizacione jedinice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.