open-navfaktor-logo
search
Briga za mlade
Povratnička škola u Križevićima kod Zvornika dobila fiskulturnu salu
Bošnjačke povratnike u mjesnoj zajednici Križevići kod Zvornika posjetio je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, gdje je sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem otvorio novoizgrađenu fiskulturnu salu u područnoj školi "Desanka Maksimović".  
01.08.2021. u 19:08
get url
text

U Križevićima osnovnu školu pohađa oko 130 učenika - povratnika. Dugogodišnjem problemu sa izvođenjem fiskulturne nastave došao je kraj. Napravljena je funkcionalna fiskulturna sala i predata na korištenje.

Izgradnju su finansirali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Grad Zvornik.

- Križevići su najveća povratnička mjesna zajednica u Zvorniku. Do kraja ove školske godine bilo je oko 150 učenika - povratnika samo u osnovnoj školi. Problem fiskulturne sale nam je delegiran pri prvom dolasku u Križeviće.

Odmah smo uradili prvu i drugu fazu, a treću ove godine. Sala je spremna za upotrebu i posebno smo sretni što će učenici moći i u zimskim danima izvoditi fiskulturnu nastavu, kao i druge vannastavne aktivnosti. Sala može koristiti za razne rekreacije i sportska takmičenja mladih - istakao je Ramić

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.