open-navfaktor-logo
search
Parlament BiH
Preporučeno davanje saglasnosti za zajam za izgradnju dionice Nemila - Donja Gračanica
Komisija za vanjske poslove Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dala je pozitivno mišljenje te Domu preporučila davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o zajmu između BiH i OPEC-ovog fonda za međunarodni razvoj za Projekat izgradnje dionice Nemila - Donja Gračanica na autoputu na Koridoru Vc (Zenica sjever) (dodatni zajam) - zajam br. 15218P, te Sporazuma između Evropske unije i BiH o učešću BiH u programu Unije za saradnju u oblasti oporezivanja "Fiscalis". 
28.02.2024. u 14:38
get url
text

K znanju su primljeni izvještaji i materijali pristigli Komisiji: Izvještaj sa zasjedanja Parlamentarne skupštine parlamentarne dimenzije Centralnoevropske inicijative, održanog od 26. do 28. novembra 2023. u Kišinjevu, Moldavija, te Izvještaj sa sastanka Stalnog komiteta PSSEECP-a, Skoplje, Sjeverna Makedonija, 14. i 15. decembra 2023. godine.

Pod tekućim pitanjima Komisija je usvojila zaključak kojim od nadležnih institucija traži da se utvrdi status Sporazuma o sigurnosnoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske, te da se ponovo pokrene procedura njegove ratifikacije.

Usvojen je i zaključak da se ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i njegovim saradnicima uputi poziv za sastanak sa članovima Komisije za vanjske poslove Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.