open-navfaktor-logo
search
Pogubna politika
"Prizor Nešića iza Vučićevih leđa je jedan od odgovora na pitanje šta je 'Trojka' izdala"
Prizor ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića u izbornom štabu stranke predsjednika susjedne države još jedna je potvrda pogubnosti politike stranaka "Trojke", smatra državni zastupnik Midhat Čaušević (SDA).
18.12.2023. u 22:02
get url
text

Kako navodi, odustajanje od Ministarstva sigurnosti BiH samo da bi predsjednik Naše stranke mogao biti ministar u resoru koji mu odgovara i pristanak da se na tu poziciju imenuje Nenad Nešić direktno je ugrožavanje sigurnosti BiH i isporučivanje sigurnosnog sektora u ruke Miloradu Dodiku i Aleksandru Vučiću.

- Trojka je Dodiku isporučili direktora Službe za poslove sa strancima i poziciju šefa svih operacija Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, što je promptno rezultiralo, na Nešićevu veliku radost, skidanjem zabrane ulaska u Bosnu i Hercegovinu velikosrpskim agitatorima Milošu Koviću i Goranu Petronijeviću - dodaje Čaušević.

Podsjeća kako se Nešić u oktobru ove godine pohvalio da je konačno dobio pristup podacima sa oznakom "tajno" i "vrlo tajno".

- Činjenica da osoba kojoj je omogućen pristup vrlo tajnim sigurnosnim podacima ponosno pozira u izbornom štabu stranke Aleksandra Vučića, predsjednika države za koju je Haški sud utvrdio da je odgovorna za zločine u Bosni i Hercegovini i koja i dan danas skriva osuđene i optužene zločince, itekako treba zabrinuti građane Bosne i Hercegovine.

Građani naše zemlje se sasvim sigurno ne mogu osjećati sigurno uz spoznaju da vrh Srbije može imati posredan pristup najdelikatnijim sigurnosnim podacima u Bosni i Hercegovini.

Ako se zvaničnici stranaka "Trojke" još pitaju "šta su izdali", prizor Nenada Nešića iza leđa Aleksandra Vučića im može biti jedan od brojnih odgovora na to pitanje - naveo je Čaušević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.