open-navfaktor-logo
search
Održan sastanak
Provedba plana reformi za ulazak u EU: BiH do 2027. godine može povući oko milijardu eura
AUTOR: Fena
22.04.2024. u 19:09
get url
text
Detalj sa sastanka
Detalj sa sastanka
FOTO: Fena
U organizaciji predstavnika Evrospke unije u Bosni i hercegovini danas je u Sarajevu održan sastanak predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto, članova Vijeća ministara BiH, oba premijera entiteta i drugih predstavnika institucija u Bosni i Hercegovini s predstavnicima Evropske unije.
Krišto je zahvalila šefu Delegacije Evropske unije u BiH Johannu Sattleru i generalnom direktoru Glavne uprave za susjedstvo i pregovore o proširenju Gertu Janu Kopmanu, kao i svim nazočnim na sastanku iz BiH na uloženom trudu za održavanje sastanka, ključnog za daljnji napredak BiH na evropskom putu.
- Danas smo tu da pokušamo uradimo i analizu mogućeg dogovor oko konačnog Plana reformi BiH za Plan rasta za Zapadni Balkan, što bi bio interes svih nas u Bosni i Hercegovini. Naravno o tome će odlučivati predstavnici svih nadležnih nivoa vlasti - kazala je Krišto.
Nakon zajedničkog sastanka, Krišto i Kopman razgovarali su o usuglašavanja Plana reformi BiH i daljnjim reformama na EU putu.
Plan za Zapadni Balkan ukupno je vrijedan šest milijardi eura za razdoblje 2024-2027. godine, a Bosna i Hercegovina bi mogla povući oko milijardu eura, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.