open-navfaktor-logo
search
Stari Grad
Prvačići dobili ruksake i školski pribor
Ove godine u Starom Gradu upisano je 280 prvačića, što je blago povećanje u odnosu na prethodnu godinu kada ih je bilo 240
05.09.2018. u 13:39
get url
text

Općina Stari Grad Sarajevo danas je na Baščaršijskom trgu organizirala svečani prijem za prvačiće iz osnovnih škola s područja te općine. Tom prilikom prvačićima su podijeljeni ruksaci i školski pribor.

Prvačićima i njihovim roditeljima obratio se i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić koji je djeci, roditeljima i nastavnicima poželio sretan početak školske godine.

- Vi ste, draga djeco, prvi put sjeli u školske klupe, a za nekoliko godina iz njih ćete izaći pametniji, zreliji i mnogo viši nego danas, sa mnogo više znanja i iskustva i spremni da hrabro zakoračite u život i odaberete svoja životna zanimanja. Na tom putu ne zaboravite da budete sretni, da učite, ali i družite se, zabavljate se sa svojim vršnjacima i uživate u svakom trenutku svog života. Nikada nemojte zaboraviti da poštujete svoje roditelje, učitelje, nastavnike i sve one koji vam pomažu na životnom putu i žele od vas napraviti dobre ljude. Volite svoje prijatelje iz školskih klupa, možda će vas baš ta prijateljstva pratiti do kraja života, a prijateljstvo je danas nešto što nema cijenu - poručio je Hadžibajrić.

Za prvačiće je organizirana mađioničarska predstava, te zabava uz maskote iz popularnih crtanih filmova, te paketi slatkiša za sve razrede.

Zabavi na Baščaršijskom trgu prisustvovali su prvačići šest osnovnih škola iz Starog Grada i Zavoda Mjedenica.

Ove godine u Starom Gradu upisano je 280 prvačića, što je blago povećanje u odnosu na prethodnu godinu kada ih je bilo 240. Svečani prijem postao je redovni godišnji događaj u organizaciji općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport, a ove godine prvi put je održan na Baščaršijskom trgu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.