open-navfaktor-logo
search
Rok tri godine
Prvi korak ka gradnji nove zgrade MUP-a KS: Skupština odobrila zaključivanje ugovora u Kolodvorskoj
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo podržali su danas sa 23 glasa za Odluku kojom se daje saglasnost za zaključivanje ugovora o prenosu prava vlasništva između Kantona Sarajevo i KJKP Vodovod i kanalizacije za zemljište u Kolodvorskoj, a za potrebe izgradnje nove zgrade MUP-a KS.
07.11.2023. u 11:37
get url
text

Nije bilo glasova protiv, niti suzdržanih.

- Što se tiče objekta koji se nalazi u ulici Kolodvorska čija je izgradnja započeta '78. prema procjenama Zavoda za izgradnju on je takav da se treba srušiti. I taj objekat će se srušiti. To je prva radnja u okviru ovog projekta – kazao je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.

On je dodao kako će se i zgrada u ulici Zmaja od Bosne koja se koristi za potrebe saobraćajne policije, Sektora za putne isprave i Sektora za administraciju rušiti po nekim ranijim procedurama.

- S obzirom na to da je on neuslovan za potrebe MUP-a nama je zaista interes da mi napravimo novi objekat. Planirano je da taj novi objekat bude sa garažnim prostorom i sa svim spratovima negdje do 25.000 metara kvadratnih što je jedna izuzetno pozitivna činjenica za nas koji radimo u MUP-u – pojasnio je ministar.

Planirano je, dodaje on, da se u narednih do tri godine da pokuša dovesti ovaj projekat do kraja.

- Ja se nadam da su to neki objektivni rokovi te da neće biti problema – prokomentarisao je.

Kaže i kako je pitanje nove zgrade MUP-a KS usko vezano za pitanje video nadzora, Operativnog centra, server soba, svega toga što je neophodno za rad MUP-a.

- Mislimo da je izgradnja zgrade, pored investiranja u ljudstvo i opremu, jedan od tih strateških puteva kojima se krećemo. I vjerujemo da ćemo ustvari na taj način dovesti sigurnost u KS na još veći nivo – navodi Katica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.