open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Reis Kavazović: Historijska podmetanja nanijela su zlo Bošnjacima, teško mi je vjerovati da je Ivo Komšić na tom putu
Reisu-l-ulema Islamske zajednice Husein ef. Kavazović komentarisao je na svom Facebook profilu televizijsko gostovanje Ive Komšića, bišeg člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine u kojem je govorio o navodnoj radikalizaciji Bošnjaka i njihovom nacionalizmu.
27.05.2023. u 22:03
get url
text

- Čitam danas da je moj prijatelj Ivo Komšić gostovao na televiziji i tamo govorio o radikalizaciji Bošnjaka i njihovom nacionalizmu. Sličnu priču sam čuo i od jednog stranog diplomate, ali nisam bio siguran od kuda ona dolazi.

Poštovani Ivo Komšić ima mjesto kod mene zbog svega što je do sada učinio za Bosnu i Hercegovinu. No, ni ovaj put nije rekao u čemu se ogleda taj radikalizam; možda u tome što neki Bošnjaci prigovaraju međunarodnoj zajednici da ih nepravedno pritišće.

Podmetanje Bošnjacima nekog orijentalnog geopolitičkog folklora je zbilja neozbiljno, ako nije zlonamjerno. Bošnjacima su dosta zla nanijela ta historijska podmetanja. Teško mi je vjerovati da je prijatelj Ivo na tom putu - objavljeno je na Facebook profilu reisu-l-uleme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.