open-navfaktor-logo
search
Ukupno 18,7 miliona KM
Rekordno izdvajanje Vlade TK: UKC Tuzla okončao 38 nabavki vrijednih više od 2,4 miliona KM, u toku još 60 procedura
Od ukupnog iznosa 10 miliona KM se odnosi na nabavku medicinske opreme, a 7,75 miliona KM za nabavku linearnog akceleratora sa CT simulatorom, XSIO softverskom jedinicom i fantomom za provjeru
AUTOR: J. B.
19.06.2024. u 21:14
get url
text
UKC Tuzla
UKC Tuzla
Vlada Tuzlanskog kantona danas je prihvatila informaciju o provedenim aktivnostima i dinamici utroška odobrenih blizu 18,7 miliona KM Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla za javnu nabavku medicinske opreme i radova za period od 2022. do 2024. godine.
Tim povodom doneseni su zaključci kojim se prihvataju izvještaji o provedenim aktivnostima na realizaciji ugovora o finansiranju projekta adaptacije dijela Klinike za ginekologiju i akušerstvo, projekta prve faze adaptacije i opremanja Odjeljenja za dječiju i adolescentsku psihijatriju na Klinici za psihijatriju, odluke o odobravanju finansijskih sredstava za nabavku medicinske opreme, nabavke linearnog akceleratora sa CT stimulatorom, XSIO softverskom jedinicom i fantomom sa provjeru fizičkih mjerenja. Također, prihvaćen je i izvještaj o realizaciji provedenih aktivnosti na realizaciji projekta rekonstrukcije prostorija na Klinici za bolesti uha, grla i nosa i hirurgiju glave i vrata.
- Od ukupnog iznosa 10 miliona KM se odnosi na nabavku medicinske opreme za koju je UKC Tuzla izrazio potrebu, a 7,75 miliona KM na sredstva odobrena za nabavku linearnog akceleratora sa CT simulatorom, XSIO softverskom jedinicom i fantomom za provjeru fizičkih mjerenja, 604.000 KM za adaptaciju dijela Klinike za ginekologiju i akušerstvo, 300.000 KM za prvu fazu adaptacije i opremanja Odjeljenja za dječiju i adolescentnu psihijatriju na Klinici za psihijatriju i 30.000 KM za rekonstrukciju prostorija na Klinici za bolesti uha, grla i nosa i hirurgiju glave i vrata - navodi se u izvještaju.
Kada je u pitanju 10 miliona KM odobrenih za nabavku medicinske opreme, u današnjoj informaciji se navodi da je procedura javne nabavke okončana za ukupno 38 postupaka ukupne vrijednosti 2.438.679 KM, a u toku je procedura za njih još 60 ukupne vrijednosti nešto većoj od 3 miliona KM. Za preostalu opremu postupci će biti pokrenuti nakon utvrđivanja konačnog iznosa ostatka novčanih sredstava.
- Kada je u pitanju postupak nabavke linearnog akceleratora, poznato je da je Ured za razmatranje žalbi poništio postupak ove nabavke, dok je UKC Tuzla u svoj Plan nabavki za 2024. godinu uvrstio nabavke opreme i usluga za rekonstrukcije i adaptacije tri navedene klinike te se raspisivanje tendera i nabavka očekuje u narednom periodu - navodi se u saopćenju Vlade TK.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.