open-navfaktor-logo
search
Javni servis
Resorni ministar Forto o prikupljanju RTV pretplate: Da se mene pita...
Bosanskohercegovačka radio-televizija (BHRT) u večerašnjem centralnom dnevniku navodi da radnici te medijske kuće još nisu dobili januarsku plaću i naknadu za topli obrok, a da ipak redovno obavljaju radne zadatke.
21.02.2024. u 19:47
get url
text

VEZANI TEKST - Kad se ministar Forto ne bavi svojim poslom, a šef Naše stranke Edin šalje apele: Šta kažu direktori BHT-a i FTV-a, ima li dogovora?

BHRT prenosi izjavu ministra prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine Edina Forte da radnici moraju biti plaćeni za njihov rad, što je prioritetno, a da menadžmenti BHRT-a i Federalne televizije treba da se dogovore o načinu naplate RTV takse i potpišu ugovor s Elektroprivredom radi prikupljanja pretplate.

- To je sad stvar između FTV-a, BHRT-a i Elektroprivrede. Elektroprivreda ima svoje tumačenje federalnog zakona o javnom servisu i načinu prikupljanja pretplate i ti detalji je potrebno da se usaglase. Da se mene pita, oni bi sad morali sjesti zajedno i ne izlaziti iz sobe naredna tri dana dok se ne dogovore – riječi su ministra Forte.

Za stabilnost Javnog servisa dugoročno, potrebna je izmjena zakona, odnosno sistemsko rješenje kako ne bi ovisio ni o kome, smatra ministar Forto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.