open-navfaktor-logo
search
Posjeta iz Vlade FBiH
Sabornoj crkvi u Sarajevu više od 350.000 KM za izgradnju infrastrukture
AUTOR: Anadolija
19.06.2024. u 15:38
get url
text
Saborna crkva u Sarajevu
Saborna crkva u Sarajevu
FOTO: Geografska enciklopedija/FB
Dopremijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetili su danas Sabornu crkvu u Sarajevu, javlja Anadolija.
Tokom ove posjete potpisani su ugovori o podršci za sanaciju i izgradnju infrastrukture za potrebe crkve.
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine osigurala je sredstva za realizaciju danas potpisanih ugovora. Ova sredstva će omogućiti neophodne radove na sanaciji i unapređenju infrastrukture Sabornog hrama, čime će se doprinijeti očuvanju vjerskog naslijeđa i podršci povratnicima u njihovom svakodnevnom životu.
- Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi više od 350 hiljada KM, što je najveći pojedinačni iznos podrške za jednu instituciju SPC-a u BiH. Sa starješinom hrama jerejem Nemanjom Đureinovićem razgovarali smo o stanju vjerskog života povratnika pravoslavaca i potrebama ove zajednice. Naša zemlja je dom jedinstvene kulture, protkanih religijskim tradicijama, a svaki doprinos očuvanju i unapređenju ovih vrijednosti predstavlja korak ka jačanju zajedništva i razumijevanja među našim ljudima - istakao je Dizdar.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.