open-navfaktor-logo
search
Apel bh. dijaspori
Salkić: Registrirajte se i glasajte u općinama iz kojih ste protjerani, pokažite da ste tu, da ideja zla nije pobijedila
Ovih dana u pet njemačkih gradova Salkić promovira svoju knjigu "Genocidna namjera Bratunac 1992."
AUTOR: J. B.
09.06.2024. u 19:42
get url
text
Ramiz Salkić
Ramiz Salkić
Ramiz Salkić, zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ovih dana u pet njemačkih gradova promovira svoju knjigu "Genocidna namjera Bratunac 1992.", a tokom posjete dotakao se i glasanja naše dijaspore na izborima.
- Država Bosna i Hercegovina treba svakog svog dobronamjernog građanina gdje god on danas da živi. Danas borba za ideju Bosne i Hercegovine traje demokratskim sredstvima i u toj borbi dužni su i obavezni učestovati svi njeni građani. Nažalost, danas oni koji kažu da vole Bosnu i Hercegovinu apstiniraju od demokratske borbe putem glasanja pod raznim izgovorima koji ih ne amnestiraju od odgovornosti za stanje i položaj našeg naroda u mjestima odakle su protjerani tokom agresije - navodi Salkić.
Činjenica da manje od 10 posto protjeranih Bošnjaka Srebrenice, Prijedora, Foče Bratunca i drugih mjesta glasa na izborima u tim općinama, istakao je Salkić, nameću historijsku odgovornost odustajanja od vlastitih ognjišta i domovine.
- Niko nema pravo na ovakav odnos nakon ogromne žrtve koju smo podnjeli i genocida koji je počinjen nad našim narodom. Teret odgovornosti za odustajanje potiču oni koji nisu spremni biti dio procesa, ali će najveće posljedice snositi oni koji su se vratili i žive u mjestu povratka zbog slabe političke snage koja ih treba zaštititi. Zbog toga od sudbinske važnosti po budućnost Bosne i Hercegovine je učešće njenih patriota u izbornim procesima radi eliminacije posljedica progona i genocida ali i pobjede nad destruktivnim seperatističkim politikama koje su još uvijek prisutne - naveo je Salkić.
Zbog toga je neophodno i važno, naglasio je on, da se registrujete i glasate u općinama iz kojih ste protjerani i pokažete da ste tu, da ideja zla i progona nije pobjedila i da će u konačnici pobjediti ideja istine, pravde i Bosne i Hercegovine.
- Iskoristite priliku registrujte se do 23. jula i ostvarite pravo na vaš glas u općini odakle ste protjerani tokom agresije od 1992. do 1995.godine - zaključio je Salkić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.