open-navfaktor-logo
search
Vlada KS
Sarajevo: Dva miliona KM za stimulacije radnicima u Covid-odjeljenjima
Vlada Kantona Sarajevo donijela je zaključak o isplati stimulacija radnicima koji su bili angažovani u Covid-odjeljenjima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" i Domu zdravlja Kantona, u periodu od 1. januara do 31. marta.
27.05.2021. u 14:37
get url
text

Isplata stimulacija će se izvršiti na osnovu spiskova uposlenika koji su bili angažovani u Covid-odjeljenjima u tom periodu, dostavljenih iz navedenih zdravstvenih ustanova, a koji sadrže i broj sati provedenih na ovim poslovima za svakog uposlenika.

- Cijeneći napore koje su radnici uložili u borbi protiv pandemije virusa COVID-19, Vlada je ostvarila usmenu i pisanu korespondenciju sa rukovodstvom navedenih zdravstvenih ustanova, te su pribavljeni spiskovi zaposlenih koji su u posljednjem valu pandemije virusa COVID-19 bili angažovani u Covid-odjeljenjima - saopćeno je.

Milion KM za stimulacije radnicima je osiguran kroz Finansijski plan ZZO-a, a milion KM kroz budžetske preraspodjele, sa pozicija svih kantonalnih ministarstva, na koje je danas dala saglasnost Vlada KS.

Kako je najavljeno, isplata stimulacija slijedi u narednih nekoliko dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.