open-navfaktor-logo
search
Javni radovi
Sarajevo: Preduzeće Park će angažirati 200 nezaposlenih na komunalnim poslovima
Program "Javni radovi" još jedan je projekat na koji će se preduzeće Park prijaviti i ove godine, te kao poslodavac putem Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo zatražiti angažman 200 nezaposlenih u ovom preduzeću na komunalnim poslovima, potvrdila je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP Park Aldijana Hamza. 
23.05.2023. u 10:12
get url
text

S obzirom na to da je sezona hortikulturnih poslova u toku, a da svake godine određeni broj ljudi  angažiraju kroz slične programe, iz KJKP Park pozivaju zainteresirane da im se jave, upišu na spisak zainteresiranih i da dostave potrebnu dokumentaciju kako bi ove godine spremni dočekali početak "Javnih radova".

- Preduzeće Park poziva sve zainteresirane, koji su nezaposleni i nalaze se na evidenciji Službe za zapošljavanje KS, odnosno Biroa da se od danas pa nadalje počnu prijavljivati u preduzeće Park, svakim radnim danom u periodu od 09.00 do 15.00 sati, u ulici Patriotske lige 58 i svoje podatke za upis na spisak zainteresiranih predaju na protokol Preduzeća - kazala je Hamza.

Prijava na spisak zainteresiranih za program "Javni radovi" u preduzeću Park treba da sadrži: potvrdu o evidenciji na birou, kopiju lične karte i kontakt podatake.

- Prilikom formiranja spiska, nakon što počne realizacija Programa, shodno prijavama bit će pozivani na angažman i upućeni u naše radne jedinice koje imamo u šest općina na području KS - kazala je Hamza.

Služba za zapošljavanje KS raspisala je javni poziv za poslodavce koji je otvoren do posljednjeg dana maja, a preduzeće Park svoju aplikaciju za 200 sezonskih ljudi već je pripremilo i predat će je ovih dana.

- Ukoliko nam se u preostalim danima maja i početkom juna javi dovoljan broj ljudi, prva grupa će odmah, ukoliko Služba za zapošljavanje KS dodijeli taj program između ostalih i preduzeću Park i čim počne njegova realizacija, bit pozvani i angažirani na poslovima zaštite komunalne čistoće na javnim zelenim površinama u KS - kazala je Hamza.

Nakon prve grupe, kako bude isticao angažman bit će pozvani i oni koji nam se prijave u međuvremenu, pošto će se program "Javni radovi" realizirati tokom cijele sezone, do kraja oktobra. 

- "Javni radovi" ove godine mjesečno za angažman nezaposlenim donosi novčanu nadoknadu u iznosu od po 900 KM, a preduzeću Park, kao i drugim poslodavcima da usljed povećanog obima posla tokom sezone, brže i efektivnije realiziraju svoje djelatnosti i poslove na terenu - kazala je Hamza. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.