open-navfaktor-logo
search
Kažu, javnost zna
"Sarajevski ćilim" u završnoj fazi, iz Općine Centar ne žele o razlozima kašnjenja
Rok za završetak radova na rekonstrukciji šetališta "Pješačka zona – Sarajevski ćilim" odavno je probijen.
25.07.2023. u 07:47
get url
text

VEZANI TEKST - Srđan Mandić se pohvalio intenzivnim radovima na šetalištu koje je već trebalo biti završeno

Kako su za Faktor kazali iz Općine Centar, radovi na rekonstrukciji šetališta su u završnoj fazi. Međutim, iz Općine nismo dobili konkretan odgovor zašto radovi toliko kasne.  

- Uprkos ekstremnim vremenskim uvjetima i izrazito visokim temperaturama radnici građevinske firme ITC d.o.o. Zenica izvode finalne radove na rekonstrukciji šetališta, a nakon što je okončano i hortikulturno uređenje pješačke zone.

O razlozima dužine izvođenja radova u više navrata smo informisali javnost, te blagovremeno odgovarali na medijske upite, kazali su iz Općine Centar.

Podsjećamo, rekonstrukcija šetališta obuhvata dionicu od ulice Trampina do ulice Koševo, a idejni projekat budućeg izgleda šetališta uradio je arhitektonski studio "Zec".

Na projektu rade radnici građevinske firme ITC d.o.o. Zenica, a na gradilištu stoji da je početak radova 26. decembar 2022. godine i da radovi trebaju biti završeni za 70 dana.

U opisu koncepta projekta navedeno je da se kombinacijom više vrsta kamenih ploča i zelenila, duž šetališta, stvara jedinstvena površina – "ćilim" po čemu je projekat i dobio naziv "Sarajevski ćilim".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.