open-navfaktor-logo
search
Dvije teme
Sastanak Izetbegovića, Dodika i Čovića: Na stolu imenovanja i budžet BiH
U Administrativnom centru bh. entiteta Republika Srpska u Istočnom Sarajevu počeo je sastanak lidera tri najveće političke strane u Bosne i Hercegovine, Bakira Izetbegovića (SDA), Milorada Dodika (SNSD) i Dragana Čovića (HDZ BiH).  
07.07.2020. u 13:29
get url
text

Prema ranijim informacijama, na stolu će biti dvije glavne teme, imenovanja direktora agencija i uprava te hitno usvajanje budžeta BiH.  

- Treba raditi stvari kako su se do sada radile, odnosno kako je to Ustav i zakon predvidio. Mi moramo odrediti te kvote, moramo znati šta pripada Bošnjacima, šta Hrvatima, šta Srbima. Ne možemo to izbjegavati. Trebalo je to poodavno uraditi, a ne razmišljati i ne kreirati blokade. Također, treba požuriti sa budžetom da bismo stekli uvjete za održavanje Lokalnih izbora - kazao je u nedjelju Izetbegović.

Podsjetimo, čeka se na imenovanje Selme Cikotića (SDA) za ministra sigurnosti, zatim izbor direktora Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK), Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO)...

Sastanku prisustvuju i stranački zvaničnici Denis Zvizdić, Halid Genjac, Vjekoslav Bevanda, Borjana Krišto, Nebojša Radmanović i Nikola Špirić.

{$galerijaFotografija}

Nakon sastanka predviđeno je obraćanje medijima. 

Početak sastanka, SDA-HDZ-SNSD, 07.07.2020
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.