open-navfaktor-logo
search
Novi razgovori
Sastanak SNSD-a i "Osmorke": U Doboj stigli Dodik, Cvijanović, Nikšić, Konaković, Efendić, Ogrešević...
U Doboju je u 14 sati počeo sastanak Milorada Dodika, predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata i predstavnika stranaka "Osmorke".
05.01.2023. u 14:36
get url
text

Kako prenosi RTRS, sastanku prisustvuje i predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović. S druge strane, objavljeno je da su u Doboj stigli  Nermin Nikšić (Socijaldemokratska partija), Elmedin Konaković (Narod i pravda), Semir Efendić (Stranka za BiH), Nermin Ogrešević i Jasmin Emrić (Narodni evropski savez)...

VEZANI TEKST - Nikšić: Prolongirat ćemo dostavljanje imena za Vijeće ministara BiH

Nikšić je jučer nakon sastanka "Osmorke" u Zenici kazao kako će "prolongirat dostavljanje imena za formiranje Vijeća ministara kako bi se obavio krug konsultacija sa potpisnicima Sporazuma".

- Desile su se neke stvari koje odudaraju od Sporazuma, ambijenta i smatramo kako je prije davanja kandidata za Vijeće ministara potrebno obaviti razgovor sa potpisnicima Sporazuma u cilju popravljanja ambijenta. Sastanci će se održati u najkraćem mogućem roku. Dogovor nije upitan, rekli smo već ranije kako želimo sarađivati, donositi odluke - kazao je tom prilikom Nikšić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.