open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
SDA Livno: Najavljenim smjenama u preduzeću Hercegbosanske šume pokušavaju nas ucijeniti
- SDA se nikad nije mogla i neće moći ucjenjivati. Najavljenim smjenama u narednim danima u preduzeću "Hercegbosanske šume" d.o.o Kupres, pokušava se ucijeniti SDA da svoju politiku vodi po instrukcijama drugih političkih stranaka - saopćili su iz Kantonalne organizacije SDA Livno.
08.02.2024. u 10:24
get url
text

- Od 30 rukovodećih pozicija u navedenom preduzeću dvije su pozicije na kojima rukovode bošnjački kadrovi, koji su prema objektivnim analizama poslovanja i rada u izvještajima preduzeća među najuspješnijim i najkvalitetnijim. Pokušaj zastrašivanja i ucjena te ovog vida najave smjena zahtijeva objektivnu istragu nadležnih organa policije i tužilaštva zbog krivičnih dijela zloupotrebe službenog  položaja i korištenje političkog utjecaja - saopćili su iz SDA Livno i dodali:

- Ovakve aktivnosti sprovode se u cilju trgovanja sa zastupnicima političkih stranaka čime se narušava krhki odnos koalicije, umjesto da se sačuva i radi na njegovom jačanju. Neke od političkih stranaka od dolaska na vlast u svom funkcionisanju koriste se ucjenama i političkim manipulacijama kako bi se zadržali na vlasti. SDA kao najveća politička stranka u Bosni i Hercegovini ne prihvata takve metode političkog djelovanja i neće ih nikad prihvatiti bez obzira na ishode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.