open-navfaktor-logo
search
Stari Grad
SDA poziva građane da izađu na referendum o opozivu Hadžibajrića, imaju i poruku za "Trojku"
SDA Stari Grad pozvala je građane Općine Stari Grad Sarajevo da u nedjelju, 23. jula izađu na referendum na kojem se odlučuje o opozivu općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića.
21.07.2023. u 20:36
get url
text

VEZANI TEKST - Referendum o opozivu načelnika Hadžibajrića u nedjelju, koštat će od 120 do 150 hiljada maraka

- Pozivamo građane da izađu na referendum u nedjelju uprkos licemjernoj politici "Trojke". SDA je jedina opozicija u Starom Gradu načelniku Hadžibajriću u kontinuitetu od preko 12 godina, zbog toga smo često plaćali visoku cijenu, ali nijedna cijena nije previsoka za principe kojima smo ostali doslijedni.

Ukazivali smo na nerad i nezakonite radnje kada su svi drugi šutjeli zbog interesa i/ili zbog straha od sumnjivih pojedinaca i skupina kojima je načelnik bio okružen. Svi ostali su u nekoj fazi njegove vladavine bili sa njim u vlasti.

Danas je to "Trojka", čiji je Hadžibajrić bio kandidat i čiji predstavnici sjede u rukovodstvu Općinskog vijeća. Iako poštujemo presumpciju nevinosti u konkretnim pravnim postupcima, Klub SDA je potpisima svojih vijećnika inicirao referendum, a zatim i glasao za njegovo održavanje, tako da je naš stav sasvim jasan na tu temu.

Pozdravljamo i to što se "Trojka" danas ograđuje od svog kandidata za načelnika, jer Hadžibajrić je bio kandidat tadašnje četvorke (SDP, NIP, NS i NBL), ali pozivamo ih da urade isto i sa ostalim načelnicima gradskih općina koje su predložili kroz "Sarajevski dogovor", jer njihov (ne)rad je elementarna nepogoda koja je zadesila glavni grad.

U sukobu Hadžibajrića i njegovih dugogodišnjih apartčika, ne želimo birati stranu, jer to su dvije strane iste kovanice.
Čak smatramo da su od načelnika Hadžibajrića za Stari Grad gori samo oni koji su do jučer bili sa njim iako su sve znali, a danas su najglasniji protiv njega. Međutim, uprkos licemjernim politikama i pojedincima koji danas pozivaju na referendum i opoziv načelnika, iako su sve ove godine slijepo pratili načelnika Hadžibajrića i u nezakonitim radnjama prilikom čega su mnogi napravili političke karijere, a neki su se i sumnjivo obogatili, pozivamo građane da izađu na referendum u nedjelju i da glasaju po svojoj savjesti, isključivo u interesu Općine Stari Grad, a ne partikularnih interesa licemjernih pojedinaca - poručuju iz SDA Stari Grad. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.