open-navfaktor-logo
search
Stanje raspada
SDA Stari Grad: Osuđujemo primitivizam paljenja vatrometa iz zgrade Općine Stari Grad
Stranka demokratske akcije Stari Grad najoštrije je osudila paljenje vatrometa po završetku referenduma o opozivu načelnika Ibrahima Hadžibajrića.
25.07.2023. u 21:33
get url
text
Vatromet Stari Grad
Vatromet Stari Grad

- Najoštrije osuđujemo primitivizam oličen u paljenju vatrometa iz zgrade Općine Stari Grad od dojučerašnjih najbližih suradnika Ibrahima Hadžibajrića. Pozdravljamo adekvatnu reakciju PU Stari Grad tim povodom. Općina Stari Grad je pod rukovodstvom Hadžibajrića i njegovih satelita, uz svesrdnu podršku "Trojke", došla u stanje raspada, kako moralnog i pravnog, tako i infrastrukturalnog - a vatromet iz zgrade općine je samo potvrda nastavka takve bahate politike - naveli su u saopćenju.

Dodaju da se nema tu šta posebno slaviti.

- Izlaznost građana koja graniči sa bojkotom referenduma zabrinjavajuće je niska, a posebno se to ne treba slaviti primitivnim paljenjem vatrometa koji bespotrebno uznemirava javnost, kao da je to neka navijačka scena - saopćili su iz SDA Stari Grad i dodali:

- Općini Stari Grad, nakon četiri mandata Hadžibajrića i njegovih satelita, potrebna je reforma i preporod, a to se neće desiti na takav način. Pozivamo sve uposlenike Općine Stari Grad, političke subjekte i građane, da svi zajedno spriječimo atmosferu linča i prizemnog političkog sukoba, jer država je, pa i općina kao jedinica lokalne samouprave, ozbiljna stvar.

Posebno je, kako ističu, to važno za općinu Stari Grad koja ima veoma dugu međuentitetsku administrativnu liniju na svojoj teritoriji, a "nalazimo se u ovako teškim političkim vremenima obilježenim suspenzijom Ustava u jednom, a napadima na ustavni poredak u drugom, manjem, bosanskohercehovačkom entitetu".

- SDA Stari Grad će kroz djelovanje svog Kluba vijećnika, koji je bio jedini konzistentna opozicija u godinama iza nas, ali i kroz rad novoformiranog Općinskog odbora, ponuditi rješenja za prevazilaženje ove lokalne političke krize u Starom Gradu, a na zadovoljstvo svih građana općine Stari Grad - zaključili su u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.