open-navfaktor-logo
search
Očekuju podršku vijećnika
SDA Stari Grad podržat će Mirsadu Smajić za v. d. načelnicu Starog Grada
Rukovodstvo Povjereništva SDA Stari Grad, Haris Zahiragić - zastupnik u Skupštini KS i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH i Jasmina Biščević-Tokić - zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBIH, obavili su službenu posjetu Mirsadi Smajić - ovlaštenoj osobi za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskog načelnika Općine Stari Grad.
06.09.2023. u 19:43
get url
text

Istakli su kako će Klub vijećnika SDA Stari Grad na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća dati podršku izboru Smajić za v.d. načelnicu Starog Grada.

Naveli su kako očekuju da će i ostali vijećnici, bez obzira na njihovu političku pripadnost, također dati podršku Smajić, te da će svi zajedno pokazati spremnost za stabilizaciju naše Općine.

- Imajući u vidu profesionalno i životno iskustvo Smajić, ugled koji ona uživa kao dugogodišnja državna službenica, ali i njene ljudske kvalitete koje su prepoznate u široj društvenoj zajednici, vjerujemo da je baš ona adekvatan izbor za v.d. načelnicu u ovom teškom periodu u kojem se nalazi naša Općina - istakao je Zahiragić.

Dodao je kako vjeruje da će v.d. načelnica "u vremenu koje je pred nama, do održavanja prijevremenih izbora, a na kojima čvrsto vjerujemo u pobjedu našeg kandidata Dženana Selimbegovića", profesionalno upravljati općinom Stari Grad u interesu Općine i svih njenih građana.

Također, kao zastupnici na višim nivoima vlasti, u potpunosti su se stavili na raspolaganje v.d. načelnici za rješavanje svih eventualnih problema iz njihove nadležnosti sa kojima se opština Stari Grad suočava, saopćeno je iz OO SDA Stari Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.