open-navfaktor-logo
search
Predizborni dogovori
SDP, Naša stranka i DF u Vitezu izlaze zajedno na izbore
AUTOR: Fena
18.06.2024. u 15:12
get url
text
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, Naša stranka i Demokratska fronta su u Vitezu postigli dogovor o zajedničkom nastupu na Lokalnim izborima u oktobru.
Kandidati te tri stranke bit će na jednoj koalicionoj listi, kažu u zajedničkom saopćenju.
- Smatrajući da su naše ideje i pogledi na probleme u Vitezu skoro pa identični, da sve građane posmatramo jednako, jedino normalno i odgovorno rješenje u ovom trenutku za Vitez je bila koalicija ova tri politička subjekta.
OO SDP BiH Vitez kao nosilac opozicionog djelovanja sa svoja dva vijećnika u aktuelnom sazivu Općinskog vijeća Vitez pokazao je da je neophodno snažnije, jedinstvenije i jače djelovanje kroz vijeće kako bi se ubrzalo rješavanje nagomilanih problema s kojima se nose građani Viteza - navode u saopćenju.
Kako dodaju, uskoro će objaviti "plan oporavka i oslobođenja općine Vitez, koji će sigurno biti prihvatljiv za većinu građana".
- Ovim procesom koji nije bio ni lak, ni jednostavan, ni brz, prevaziđeni su uski stranački interesi zarad građanskih prava i interesa i jačanja društvene zajednice kao kohezivnog faktora koji će stabilizirati ekonomiju, komunalnu politiku, privredu, poljoprivredu, kao i druge segmente života građana jedne lokalne zajednice - zaključuju u zajedničkom saopćenju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.