open-navfaktor-logo
search
Iznio zahtjeve
Sivro poručio premijeru Uku: Samo se okolo kao maneken fotografišete, sjedite (1)
Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo, zatražio je danas od nadležnih da prosvjetni radnici dobiju status službenih lica jer se, tvrdi on, osjećaju nesigurno. Potom je ocijenio rad premijera Kantona Sarajevo Nihada Uka te kantonalne ministrice za odgoj i obrazovanje Naide Hota-Muminović.  
14.06.2023. u 16:33
get url
text

Kako navodi, škole i dalje nemaju djelotvorna rješenja, a sistem ne pruža nikakvu zaštitu prosvjetnim radnicima.

- Javnost ne zna da se gotovo svakodnevno dešavaju verbalni napadi i maltretiranja, nasilje i prijetnje koje se upućuju radnicima u školama u Sarajevu.

Sivro je, između ostalog, predložio da prosvjetni radnici dobiju status službenog lica.

Potom je Sivro ocijenio dosadašnji rad premijera Kantona Sarajevo Nihada Uka te resorne ministrice Naide Hota-Muminović:

- Nihad Uk, odluke Vaše Vlade se ne provode šutite, ne odgovarate na dopise, ništa ne poduzimate i samo se okolo kao maneken fotografišete i zato sjedite (1).

- Naida Hota-Muminović, Vi ste očigledno nepopravljivi i teško da će u Vašem slučaju pomoći bilo koji mobilni stručni tim, a umjesto da radite svoj posao i da oko sebe okupljate sve zainteresirane strane u sistemu kako bi svi zajedno i timski popravljali stanje, podrivate one koji Vam mogu najviše pomoći i istovremeno ne radite svoj posao, zato i Vi sjedite (1).

Također, Sivro je poručio da ukoliko nadležni ne shvate njegovo saopćenje ozbiljno i ne poduzmu ono što treba u septembru mogu očekivati socijalni bunt prosvjetnih radnika.

Saopćenje detaljnije možete pročitati na fotografijama ispod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.