open-navfaktor-logo
search
Aerodrom Sarajevo
Sletio prvi charter: Inicirani pregovori za redovnu avioliniju Madrid-Sarajevo, evo šta je s Barcelonom
Dolazak španskih turista u Bosnu i Hercegovinu predstavlja značajan korak ka jačanju turističke ponude i međunarodne saradnje.
AUTOR: Fena
26.05.2024. u 10:06
get url
text
Sletio prvi charter let nacionalne kompanije Iberia
Sletio prvi charter let nacionalne kompanije Iberia
FOTO: Aerodrom Sarajevo
Na Međunarodni aerodrom Sarajevo jučer je sletio avion španske nacionalne aviokompanije Iberia sa kojim su u našu zemlju stigli turisti iz Kraljevine Španije. Riječ je o charter letu koji je dovezao turiste iz Španije, koji će imati priliku upoznati se s bogatom turističkom ponudom glavnog grada Bosne i Hercegovine.
Po samom slijetanju u Sarajevo, španskim turistima podijeljeni su prigodni pokloni u znak dobrodošlice od Turističke zajednice BiH i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
- Ove aktivnosti realizirane su u koordinaciji sa Ambasadom BiH u Kraljevini Španiji, koja pruža značajnu podršku kako ovom projektu, kojeg realizira vodeći tour operator u Španiji, agencija Sama Travel, tako i pregovorima koje je Aerodrom Sarajevo inicirao prema aviokompaniji Iberia, a vezano za uspostavu redovne linije na relaciji Madrid-Sarajevo u narednom periodu - saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Dolazak španskih turista u Bosnu i Hercegovinu predstavlja značajan korak ka jačanju turističke ponude i međunarodne saradnje.
Iz Aerodroma su napomenuli i da se intenzivno vode i pregovori za uspostavu rute Barcelona-Sarajevo, imajući u vidu veliki potencijal i potražnju, kako građana Bosne i Hercegovine, tako i stranih gostiju i putnika.
Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo održali su sastanak sa predstavnicom Sama Travela, Susanom Da Graca, menadžericom za međunarodne aranžmane i poslovanje.
- Mi smo španski turistički operater, porodična turistička agencija od 2007. godine, koja ima više od 15 godina iskustva u organizaciji putovanja. To znači da je ovo prvi let i da očekujemo i više naredne godine. Ove godine smo odabrali različite gradove u Evropi prema Sarajevu i iz Sarajeva. Sada imamo dva leta spremna, a imamo grupe koje dolaze iz drugih gradova u Evropi - izjavila je Susan Da Graca.
Dodala je da je za sljedeću godinu, želja povećati ove operacije, možda na sedmičnoj bazi.
- Ovaj sastanak predstavlja početni korak prema našem krajnjem cilju, a to je uspostava cjelogodišnje direktne linije između Madrida i Sarajeva, uzimajući u obzir ukupan potencijal i značaj ove rute, koja se zajedno sa Barcelonom nalazi i na listi strateških ruta prema Odluci Uprave Društva J.P. Međunarodni aerodrom Sarajevo - izjavila je Vedrana Vikić Musić, direktorica Sektora za aerodromske usluge na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.