open-navfaktor-logo
search
Posjete
Slovenska ministrica Fajon i švedska ministrica Roswall sutra u Sarajevu
Autor: Anadolija
24.03.2024. u 11:31
get url
text
Tanja Fajon
Tanja Fajon
Potpredsjednica Vlade Slovenije i ministrica vanjskih i evropskih poslova Tanja Fajon i ministrica evropskih poslova Švedske Jessika Roswall doputovat će sutra, 25. marta, u posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će se sastati sa ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem.
- Fajon dolazi u radnu, a Roswall u zvaničnu posjetu BiH - saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.
Zvanični dio posjete švedske ministrice Roswall i delegacije Švedske počet će dočekom u zgradi Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u 09,55 sati, a potom će uslijediti sastanci delegacija i konferencija za novinare.
Doček slovenske ministrice bit će upriličen u zgradi Ministarstva vanjskih poslova BiH u 11,55 sati, a potom će se održati tête-à-tête sastanak ministra Konakovića i ministrice Fajon te sastanak izaslanstava Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih i evropskih poslova Republike Slovenije.
Potom će se dvoje zvaničnika obratiti novinarima.
Posjeta slovenske i švedske ministrice Sarajevu dolazi nakon što je Evropsko vijeće u četvrtak odobrilo početak pristupnih pregovora Bosne i Hercegovine o članstvu u Evropskoj uniji.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.