open-navfaktor-logo
search
Uhapšen vozač
Kamion udario u kolonu od 15 automobila: Povrijeđeno 18 osoba, GP Stara Gradiška zatvoren tokom noći
Jutarnji.hr/RTRS
23.03.2024. u 22:01
get url
text
Saobraćajna nesreća prema graničnom prijelazu Stara Gradiška
Saobraćajna nesreća prema graničnom prijelazu Stara Gradiška
Teška saobraćajna nesreća dogodila se danas oko 16.30 sati u Hrvatskoj na državnom putu D5 od Nove Varoši do graničnog prijelaza sa našom zemljom, Stara Gradiška.
Iz Policijske uprave brodsko-posavske kažu da je Operativno-komunikacijski centar zaprimio u 16.31 sati dojavu o udaru kamiona na oko 15 vozila koja su zaustavljena u koloni.
Očevici nesreće su, s druge strane, rekli policiji da je udar na posljednje vozilo u koloni bio silovit, što ukazuje na veliku brzinu kretanja i navodno bez kočenja.
Vozač teretnjaka trenutno je pod nadzorom policije. Uzimaju mu se uzorci krvi i urina kako bi se utvrdilo da li je tokom vožnje imao u sebi nedozvoljene supstance.
Saobraćajna nesreća prema graničnom prijelazu Stara Gradiška
FOTO: Radio Nova Gradiška
Potom će biti priveden u policijsku stanicu na kriminalističko istraživanje kako bi policija otkrila okolnosti koje su dovele do tragedije. Međutim, konačna krivična prijava zavisit će od kvalifikacije povreda učesnika u nesreći. Materijalna šteta je velika.
Na mjestu događaja i dalje se može čuti kako je vozač teretnjaka stranih registarskih oznaka prije nego što se zabio u kolonu vozila kod graničnog prelaza, probio rampu na naplatnoj kućici Okučani i nastavio ludu vožnju.
Tu je informaciju, u međuvremenu, i službeno potvrdila policija, prenosi Jutarnji.hr.
Granični prijelaz Stara Gradiška bit će zatvoren za saobraćaj tokom cijele noći.
Kako navodi RTRS, u ovoj nesreći povrijeđeno je 18 osoba.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.