open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Smajić: To što "Trojka" radi zove se kapitulacija, nemojte nas više ponižavati
AUTOR: Autor: Faktor
17.04.2024. u 20:31
get url
text
Poznato je da u politici emocije nisu saveznik, ali ovo što radi premijer FBiH Nermin Nikšić i vladajuća "Trojka" sa podaničkim odnosom prema rušiteljima BiH, prije svega Miloradu Dodiku, prelazi najtolerantije linije strpljenja i izaziva bijes kod građana koji vole ovu državu.
Naveo je ovo Džemal Smajić iz Stranke za BiH, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u reakciji nakon današnjeg sastanka partnera u državnoj vlasti u Istočnom Sarajevu.
- Ne postoji zahtjev negatora genocida, otvorenog ruskog igrača i destabilizatora Balkana i BiH Milorada Dodika, a da ga "Trojka" nije udovoljila. Zašto se uopće moralo pristati na današnji sastanak ako se prije toga nije uspjelo doći do rješenja od kada su došli na vlast 2022. godine? Zato što se Nikšić, Konaković i Forto boje da izgube fotelje. Zato što se boje kao osobe, jer njihov strah pred kamerama se ne može sakriti. Nije kompromis gospodo iz "Trojke" kada za ove dvije godine nemate nijedan jedini zahtjev, pa da dođete do kompromisa, nego to što vi radite se zove kapitulacija. Nemojte varati javnost da je evropski put nagrada nama patriotima BiH, za isporuke koje ispostavljate Dodiku i Čoviću. Valjda je evropski put nagrada svima, a ne samo onima koji vole ovu zemlju. Najgore je što gazite naše dostojanstvo i ispadate obične naivčine u raljama vukova - kazao je Smajić.
Istakao je da Bosna i Hercegovina nije imala gore političare od Dejtona do danas, a koji su ama baš sve prepustili Dodiku i Čoviću.
- To se kao što vidimo dešava i onda kada ih niko ne prisiljava na takve poteze. Premijeru, nemojte nas više ponižavati, ako već ne znate dići glavu i sačuvati minimum ponosa svoje zemlje koju, nažalost, trenutno predstavljate - rekao je Smajić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.