open-navfaktor-logo
search
Sjednica Skupštine
Smijenjen ministar u BPK, zastupnici SDP-a ostali uz većinu uprkos odluci svog Kantonalnog odbora
Skupština Bosanskopodrinjskog kantona na današnjoj je sjednici većinom glasova smijenila ministra finansija BPK Nedima Muratspahića (NES), a na ovu funkciju je imenovan Nedim Čolo (SBB).
06.03.2024. u 13:35
get url
text

VEZANI TEKST - Zastupnici SDP-a traže smjenu stranačkog rukovodstva u BPK: Na sceni politička trgovina, Nikšić još ne odgovara

Premijer BPK Edin Ćulov pojasnio je da stranka NES više nije dio parlamentarne većine što je jedini razlog za ovu smjenu. 

Na ovoj sjednici Skupštine na ispitu je bila i parlamentarna većina, a nakon što je Kantonalni odbor SDP-a na čijem je čelu Ernest Imamović donio odluku o istupanju iz vlasti u BPK. 

Ovoj odluci su se usprotivili zastupnici SDP-a u Skupštini BPK u pismu kojeg su uputili Nerminu Nikšiću, predsjedniku SDP-a, tražeći i smjenu Kantonalnog odbora ove stranke u Goraždu. 

Prema informacijama koje smo u pauzi zasjedanja dobili od Džebraila Bajramovića, zastupnika Bh. demokrata-Džebrail Bajramović koji je dio većine, zastupnici SDP-a su danas na sjednici Skupštine BPK bili uz poziciju, kao i dosad, te na taj način i glasali. 

Nismo uspjeli dobiti izjave zastupnika SDP-a Amira Sijerčića i Edina Mujkovića, tako da još nije poznato da li im je i eventualno šta odgovorio Nikšić.

Sjednica Skupštine BPK je u toku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.