open-navfaktor-logo
search
Odavanje počasti Mladiću
Špago nakon skandala u Kalinoviku traži smjene i procesuiranje Kneževića i Goganovića: A od Trojke očekujemo...
AUTOR: Faktor
15.05.2024. u 18:23
get url
text
Šerif Špago
Šerif Špago
Šerif Špago, predsjedavajući Kluba zastupnika SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine oglasio se povodom skandala koji se danas desio u Kalinoviku u režiji zamjenika ministra odbrane BiH Aleksandra Goganovića i načelnika Zajedničkog štabaa OSBiH general-pukovnika Gojka Kneževića.
- Povodom skandala u režiji zamjenika ministra odbrane BiH g. Goganovića i načelnika Zajedničkog štaba generala Kneževića, koji su u Kalinoviku odali počast presuđenom za genocid ratnom zločincu Ratku Mladiću, pozivam Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da hitno poduzme mjere u skladu sa Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine i procesuiraju navedene dužnosnike - naveo je Špago.
Pozvao je i ministra odbrane BiH Zukana Heleza i Predsjedništvo BiH da pod hitno preduzmu mjere protiv generala Kneževića udaljavanjem ili smjenom sa dužnosti.
- A od zastupnika "Trojke" očekujemo da konačno svojim koalicionim partnerima iz SNSD-a kažu da su prešli sve crvene linije i da nema nikakvog kompromisa koji se odnosi na veličanje ratnih zločinaca i negiranje genocida. Očekujemo da na sjednici Zastupničkog doma PS BiH zakazanoj za 21. maj 2024. pokrenu smjenu zamjenika ministra odbrane Goganovića. Imat će podršku zastupnika SDA - naveo je Špago.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.