open-navfaktor-logo
search
Hitna sjednica
Spahić progovorio o kriminalu, pa isključen iz SDP-a, poručio im: Dva smo svijeta različita, a sad adio...
Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDP-a danas je na hitnoj sjednici iz članstva isključilo donedavnog predsjednika Upravnog odbora Doma zdravlja Kantona Sarajevo Ademira Spahića.
26.02.2024. u 16:20
get url
text

VEZANI TEKST - Baltićev rad opterećen sumnjama na kriminal, Uredu za borbu protiv korupcije stigle brojne prijave za Dom zdravlja KS

Kao razlog za isključenje naveli su "govor mržnje i povredu stranačkog Statuta". Ocijenili su da je riječ o govoru mržnje u Spahićevim pojedinim televizijskim gostovanjima te smatraju da je time nanijeta šteta ugledu SDP-a. Spahić je u medijskim istupima govorio o navodnom kriminalu i zloupotrebama SDP-ovih partijskih funkcionera, pa i onih najviše rangiranih u toj stranci, a sve u vezi sa Domom zdravlja KS.

Pozvali smo Spahića, kaže da je vijest o isključenju iz SDP-a saznao iz medija.

- Nisu me obavijestili. Mogu vam reći da sam strašno sretan. Da to oni nisu uradili, ja bih to učinio, jer sam svakako namjeravao izaći iz SDP-a. Dva smo svijeta različita. Samo ću im poručiti: "A sad adio..."

SDP u ovom sastavu na čelu sa Nerminom Nikšićem apsolutno me ne zanima. Pročitao sam da su rekli kako je razlog govor mržnje. Ne bih rekao da je to govor mržnje, samo sam izrekao istinu kako se prema meni ponašao gospodin Nikšić - kaže Spahić.

Podsjetimo, od prošle sedmice Spahić više nije ni predsjednik Upravnog odbora JU Dom zdravlja KS, tijela kojeg je Vlada KS razriješila nakon što na Skupštini KS nije usvojen Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Doma zdravlja KS.

VEZANI TEKST - Spahić tvrdi: Baltić zaposlio Dizdarevu ženu u Dom zdravlja KS, Nikšićev prijatelj dobijao poslove...

Na pitanje, da li razmišlja da u narednom periodu pristupi nekoj drugoj političkoj stranici, Spahić odgovara, kako za sada za tako nešto nema naznaka.

- Ja sam uposlenik JU Dom zdravlja KS i dok sam bio predsjednik Upravnog odbora trudio sam se da budem što bolji radnik, što ću i dalje činiti, nisam se izdvajao od ostalih. Imam ugovor na neodređeno vrijeme. Egzekutori mogu pokušati uraditi nešto što nije u skladu sa zakonom koji se mora poštovati. Ja vjerujem u pravosuđe i relevatne instutucije koje se bave zaštitom građana. Što se tiče nekog političkog angažmana, za sada ne razmišljam, ali nije isključeno da će to biti negdje neka politička opcija koja se sigurno razlikuje od trenutne politike, vizije i pravca kojeg vodi SDP na čelu sa Nikšićem - rekao je Spahić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.