open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Šta će im očevi reći: Dodikov i Vučićev sin slavili neustavni Dan RS sa kriminalcima
Na fotografiji koja se pojavila u javnosti Danilo Vučić i Igor Dodik sjede za stolom sa još 12 osoba među kojima su Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi i Nemanja Srećković, članovi nasilne huligansko kriminalne skupine Janjičari
11.01.2020. u 21:25
get url
text

Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ponovo je bio u društvu huligana i članova ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, o čemu svjedoči fotografija koja je 9. januara objavljena na društvenim mrežama. Sa članovima ove kriminalne grupe predsjednikov sin uslikan je i 2018. na svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji, a tada je Aleksandar Vučić kazao da se on u ovom društvu našao slučajno, objavio je capital.ba

Na fotografiji koja se pojavila u javnosti Danilo Vučić sjedi za stolom sa još 12 osoba među kojima su Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi i Nemanja Srećković, članovi nasilne huligansko kriminalne skupine Janjičari.

Za stolom su, kako se vidi na fotografiji, sjedeli i Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, Igor Dodik, sin člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, i Vuk Radivojević, direktor u sportskom klubu Igokea. Fotografija je nastala u Banjoj Luci gdje je proslavljan neustavni praznik, Dan Republike Srpske.

Vidojević i Srećković su članovi ekipe koju je nekada predvodio čuveni ubijeni kriminalac Aleksandar Stanković – Partizanove navijačke grupe Janjičari poznate po nasilju i kriminalu. Ova grupa obezbjeđuje beogradske noćne klubove i splavove, prodaje drogu, a učestvuje u tučama, pucnjavama i čak ubistvima.

Vidojeviću, koji sjedi dva mjesta od predsjednikovog sina, trenutno se sudi zbog demoliranja kluba Komitet u Beton hali, a protiv njega vođeni su postupci i za razbojništvo i nedozvoljeno nošenje oružja. U maju 2018, postao je vlasnik firme koja se bavi poslovima privatnog obezbjeđenja, a preuzeo ju je od djevojke ubijenog Stankovića.

Novinari KRIK-a sreli su Vidojevića u sudu, gdje je došao kao optuženi u slučaju rasturanja beogradskog kluba Komitet, i pitali ga o tome u kakvim odnosima je sa predsjednikovim sinom, ali je on odbio da odgovori.

Sa desne strane Danila Vučića, četiri mjesta dalje sjedi Nemanja Srećković. On je bio član skupštine fudbalskog kluba Partizan 2016. Na njegovim fotografijama koje su ranije objavljivane vidi se da na lijevoj mišici ima tetovažu ubijenog bivšeg šefa Stankovića.

Prije godinu i po dana predsjednikov sin našao se u istom društvu – sa Vidojevićem, Srećkovićem i Borisom Karapandžićem, još jednim članom Stankovićeve ekipe, ranije osuđivanim za trgovinu drogom, držanje oružja i razbijanje kafića Holivud u vlasništvu bivšeg vođe navijača Partizana Aleksandra Vavića. Oni su uslikani dok navijaju na svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji.

Objavljivanje vijesti o susretu njegovog sina sa kriminalcima, Aleksandar Vučić okarakterisao je tada kao napad na njega i njegovu porodicu. 

-Da mu ja sad objašnjavam što su ga napali što je išao da navija za Srbiju i što je vikao: Ja te volim Srbijo! i što kaže: Na tri mjesta od njega je bio neki koji mu se ne sviđa navijač Partizana. Uzgred moj sin nije navijač Partizana- rekao je tada Vučić.

Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, podsjetimo, nekadašnji vođa navijačke grupe Janjičari, osuđen je 2013. kao predvodnik grupe koja je prodavala drogu, međutim, nikada nije otišao u zatvor. Sud mu je čak 12 puta odložio služenje zatvorske kazne pošto je donosio ljekarska uvjerenja da je navodno lošeg zdravlja, kako je KRIK ranije otkrio.

U isto vrijeme on se redovno pojavljivao na utakmicama gdje je predvodio grupu huligana i učestvovao u tučama.

Nakon njegovog ubistva 2016. upravljanje grupom je preuzeo njegov najbliži saradnik Veljko Belivuk kome se također sudilo zbog teških krivičnih djela, među kojima je i pomaganje pri ubistvu Vlastimira Miloševića, za šta je oslobođen.

Osim što se njegov sin druži sa njima, članovi ove grupe obezbjeđivali su i inauguraciju predsjednika Vučića, kada su nasilno izbacili novinare sa ovog događaja. Pucanje su vježbali u vojnoj streljani u društvu generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića, prema tvrdnji Vojnog sindikata Srbije.

Više fotografija objavljenih u javnosti pokazuju i da se druže sa pripadnikom Žandarmerije Nenadom Vučkovićem Vučkom, koji je ranije bio blizak bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.