open-navfaktor-logo
search
Zatvor u Užicu
Supruga Lejla posjetila Zildžića u pritvoru: Vidjeli smo se, Salko je dobro...
Lejla Zildžić, supruga federalnog zastupnika Salke Zildžića, posjetila je danas supruga u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Užicu. Njemu je određen pritvor nakon što je u nedjelju uhapšen na graničnom prijelazu Bajina Bašta, jer je kod njega pronađeno oružje i municija.
20.09.2023. u 16:17
get url
text

VEZANI TEKST - Zildžiću određen jednomjesečni pritvor: Sudija Višeg suda u Užicu pojasnio kako će teći postupak

- Vidjeli smo se, Salko je dobro i radi se na tome da što prije izađe - rekla je Lejla Zildžić za Faktor.

Zlidžić je, kako saznajemo, zaboravio da u automobilu ima pištolj za koji ima dozvolu u Bosni i Hercegovini te je krenuo da pređe granicu sa Srbijom.

Predstavnik Ambasade Bosne i Hercegovine u Srbiji posjetit će sutra Salku Zildžića, saopćeno je iz Ambasade u Beogradu.

Iz Ambasade BiH u Beogradu navedeno je da su danas zaprimili obavještenje Okružnog zatvora u Užicu da je državljanin BiH Salko Zildžić lišen slobode na teritoriji Republike Srbije zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Državljanin BiH Salko Zildžić, dodaje se u saopćenju, zatražio je danas da se o njegovom lišavanju slobode obavijesti Ambasada BiH u Beogradu te je izrazio želju "da ga posjeti predstavnik Ambasade u pritvorskoj jedinici, što će biti i učinjeno u toku sutrašnjeg dana".

Iz Ambasade BiH u Beogradu su dodali da će informacija o posjeti pritvorenom licu biti dostavljena Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.