open-navfaktor-logo
search
Novogradski dani
Svečano otvoren međunarodni fudbalski turnir "Sarajevo Trophy by Sara"
Organizatori su se posebno prisjetili nedavno svirepo ubijenog Farisa Pendeka. U znak sjećanja, sportsku halu u naselju Otoka, u kojoj je svoje prve fudbalske korake Faris napravio proglasili su sportskom halom Faris Pendek.
AUTOR: Faktor
21.06.2024. u 20:26
get url
text
S otvorenja turnira
S otvorenja turnira
FOTO: Didier Torche
Sinoć je na stadionu Otoka u Sarajevu svečano otvoren internacionalni fudbalski turnir "Sarajevo Trophy by Sara".
Ovaj prestižni događaj, koji je dio manifestacije "Novogradski dani" i koji organizuje Akademija fudbala Sparta, okupio je više od 60 klubova i oko 3.000 djece iz devet zemalja: Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.
Ceremonija je započela defileom timova, tokom kojeg su mladi sportisti ponosno nosili svoje klupske zastave i predstavili se publici.
IMG_20240620_205044
FOTO:
Didier Torche
1 od 20
left-arrowright-arrow
Eldin Huseinbegović je svojim emotivnim izvođenjem pjesme "Sarajevo ljubavi moja" dodatno uljepšao večer, a zatim su uslijedila obraćanja istaknutih zvanica.
Predsjednica Akademije fudbala Sparta Afrodita Šukalo izrazila je zadovoljstvo zbog velikog odziva i istakla važnost ovog turnira za promociju sporta među mladima i promociju Sarajeva kao grada sporta i kulture.
Ovaj izuzetni događaj dio je manifestacije Novogradski dani, a svoje utiske sa prisutnima podijelio je i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Samir Avdić, te predstavnici sponzora, Edin Kapo iz BH Telecoma i Minela Durmo iz Amko komerca, također su se obratili prisutnima, uputili čestitke organizatoru i poželjeli uspjeh svim učesnicima.
Svi prisutni su uživali u snimljenim video porukama podrške našeg proslavljenog fudbalera Edina Džeke, grupe Helem Nejse i Frankieja.
Događaj je dodatno obogatio nastup Plesnog centra "Just Dance", koji je osvojio publiku svojim dinamičnim i energičnim plesnom tačkom.
Organizatori su se posebno prisjetili nedavno svirepo ubijenog Farisa Pendeka. U znak sjećanja, sportsku halu u naselju Otoka, u kojoj je svoje prve fudbalske korake Faris napravio proglasili su sportskom halom Faris Pendek.
Ceremoniji otvaranja prisustvovali su porodica, rodbina i prijatelji Farisa Pendeka. Prethodno je uz saglasnost porodice, vijećnik Mirza Memišević je, na inicijativu Akademije fudbala Sparta, na sjednici Općinskog vijeća predložio da se most u blizini kojeg je Faris ubijen nazove po njemu. Ova inicijativa je u procesu realizacije.
Na kraju, moderatori su pozvali sve ljubitelje fudbala da dođu i podrže mlade sportiste tokom turnira, istaknuvši da je "Sarajevo Trophy by Sara" više od fudbalskog turnira – to je proslava sporta, kulture i zajedništva.
"Sarajevo Trophy by Sara" bit će završen u nedjelju, a do tada se očekuje mnogo uzbudljivih utakmica i sportskih aktivnosti.
Organizatori pozivaju sve građane Sarajeva i posjetitelje da budu dio ove sportske manifestacije i uživaju u vrhunskom fudbalu. 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.