open-navfaktor-logo
search
Problemi
U Doboju naplaćuju parking ispred stambenih zgrada, a kada automati ne rade, građani dobiju kaznu
Problem sa parking službom u Doboju jedna Dobojka je podijelila na društvenim mrežama. Zatražila je da se odgovorni konačno pozabave ovim problemom, te istakla da je dobila kaznu 10 KM, iako je pokušala platiti parking putem poruke i automata, ali bezuspješno jer SMS servis Grada Doboja ne radi, kao ni automat.
13.12.2023. u 20:00
get url
text
Naplati aparati
Naplati aparati

Naglašava kako se samo u Doboju građanima naplaćuje parking ispred stambenih zgrada. Navodi kako nadležna parking služba kažnjava građane jer njihovi automati ispred zgrada ne rade.

- Ovaj bezobrazluk više neću trpjeti jer prvi vi niti plaćate porez državi, nit ste regularni po pitanju naplate parkinga. Malo ste u stečaju, malo radite, ne zna se više kojim sve lopovlucima se ne bavite! Samo u Doboju ima da se plaća parking ispred stambenih zgrada.

Narod nema šta da jede, ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem a vi "klepate" po ušima za parking pred stambenom zgradom i to 10 KM dnevno - navodi i dodaje:

- Ja sam sinoć pokušala uplatiti parking za mamino auto putem poruke, kao što sam i do sada uplaćivala ovih par dana kada mama dođe jer do sada je imala godišnju kartu koja inače košta 150 KM kao za cijeli grad (karta je bila važeća do prošlog mjeseca). Međutim, SMS servis grada Doboja ne radi. Odem jutros na automat ispred zgrade gdje je parking, ali ni automat ne radi.

Gospodo iz DIRG-a (Direkcija za izgradnju i razvoj grada Doboja), prvo popravite i osigurajte narodu aparate gdje će kupovati karte za parking pa onda šaljite ove što pišu "obavještenja i kazne od 10 KM dnevno".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.