open-navfaktor-logo
search
Posljednji podaci
U Kantonu Sarajevo potvrđeno 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavljena 81 osoba
Nakon što je obrađeno 296 testova, u Kantonu Sarajevo je potvrđeno 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega njih 32 ili 66,6 posto pripada porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije, navode u jutrošnjem izvještaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS.
27.08.2020. u 15:01
get url
text

Ovo su rezultati analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 23. do 26. augusta ove godine.

Od posljednjeg izvještavanja evidentiran je oporavak 81 osobe.

U Kantonu Sarajevo je trenutno 499 osoba pozitivno na koronavirus, što i dalje predstavlja dalju tendenciju pada ukupnog broja oboljelih od ovog zaraznog oboljenja.

Na bolničkom liječenju, u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, smještene su 44 osobe, među kojima dvoje pacijenta koristi potporu respiratora pri disanju.

Ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo i dalje je 66.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 950 osoba, na osnovu rješenja inspekcije, preporuke epidemiologa ili rješenja Ministarstva zdravstva KS.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u Kantonu Sarajevo je od početka pandemije potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 3.806 osoba.

Do danas se od posljedica ove zaraze oporavilo 3.241 osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.