open-navfaktor-logo
search
U posljednja 24 sata
U Kantonu Sarajevo sedam novozaraženih, 10 oporavljenih i jedna preminula osoba od koronavirusa
U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo je na koronavirus pozitivno sedam osoba od testiranih 536. Od Covid-infekcije se oporavilo 10 osoba, ali je nažalost i jedna osoba preminula osoba.  
08.06.2021. u 10:14
get url
text

Od pomenutog broja novozaraženih četiri osobe pripadaju porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama, zbog čega su u samoizolaciji od ranije.

Trenutno je u KS hospitaliziran 51 pacijent, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 30, a u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" njih 21. Nema pacijenata na respiratoru, a i kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti ne koristi niko od hospitaliziranih koji se trenutno liječe od Covid-oboljenja navedenim bolnicama.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je sedam, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 12.

Iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima na saradnji i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.