open-navfaktor-logo
search
Raspisan javni poziv
U pripremi rekonstrukcija Ložioničke ulice u Sarajevu bez kružnog toka kod Mercatora
Direkcija za puteve Kantona Sarajevo raspisala je postupak javne nabavke za dva projekta, jedan u Novom Sarajevu, drugi na Ilidži, a oba će imati veliki značaj za građane Kantona Sarajevo.
31.05.2023. u 08:24
get url
text

Radi se o rekonstrukciji dijela ulice Ložionička i izgradnji trake za ubrzanje na cestu Zapadni prilaz gradu, pravac Blažuj-Ilidža. 

- Obnova dijela ulice Ložionička planirana je od povezivanja na krak novoprojektovane kružne raskrsnice, do ulice Zmaja od Bosne u dužini od 400 metara - navodi se u saopćenju Press službe KS.

Dokle će se tačno izvršiti rekonstrukcija Ložioničke ulice, pojasnili su za Faktor iz Direkcija za puteve KS.

- Projektom je obuhvaćena izgradnja od glavne saobraćajnice kompletne Ložioničke ulice sa pješačkim stazama do raskrsnice ispred Mercatora. Kod Mercatora se neće graditi kružni tok. To je idejni projekat Općine Novo Sarajevo, a kada će se to uraditi nije nam poznato - kazao je Amer Karičić, inženjer saobraćaja Direkcija za puteve KS.

U najavljena dva projekta uložit će se više od tri miliona maraka.

- Za obnovu Ložioničke ulice procijenjena vrijednost javne nabavke je 996 hiljada maraka, bez PDV-a. Za izvođenje radova na izgradnji trake za ubrzanje na cesti Zapadni prilaz gradu, pravac Blažuj-Ilidža planirano je zaključenje okvirnog sporazuma na dvije godine, a procijenjena vrijednost za ovaj projekt je 2,2 miliona maraka bez PDV-a - rekao je Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, kaže se u saopćenju Press službe KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.