open-navfaktor-logo
search
Nakon nevremena
U Tešnju poplavljeno 220 stambenih objekata, pokrenuto 20 klizišta
Trenutno je Civilna zaštita aktivirana na dezinfekciji objekata na odeređenim lokalitetima, te na ispiranju bunara gdje oni postoje
26.08.2019. u 10:56
get url
text

Nakon nevremena koje je u petak naveče zadesilo Općinu Tešanj, 220 stambenih objekata je poplavljeno, a 20 klizišta je pokrenuto.

- Nadam da ćemo sa današnjim i sutrašnjim danom sanirati prioritetne slučajeve - kazao je za Fenu načelnik Općine Tešanj Suad Huskić.

Trenutno je Civilna zaštita aktivirana na dezinfekciji objekata na odeređenim lokalitetima, te na ispiranju bunara gdje oni postoje.

Foto: Fena

Huskić je istakao da je angažiran i Centar za socijalni rad kako bi ostvarili osnovni uvid u socijalne potrebe stanovnika koji su pogođeni ovim poplavama.

- Osim štete koju smo imali na stambenim objektima, prema dosadašnjim podacima imamo 30 subjekata u kojima je voda nanijela određenu štetu, a tu su poslovni subjekti kojima su štete procijenjene na pola miliona maraka – izjavio je Huskić.

Kazao je da je 220 kuća potpuno ili djelimično neuslovno za život.

- U nekim slučajevima je voda bila visine i do jedan metar, tako da je u kućama uništeno sve i ti ljudi su ostali bez svega – kazao je Huskić.

Istakao je da su građanima koji je to od pomoći dijelili isušivače vlage, jer su te isušivače dobili od Federalne uprave civilne zaštite.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.