open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo
U toku isplate novčane podrške za poljoprivredne proizvođače u FBiH
Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopćilo je danas da je obradilo zahtjeve za isplatu novčanih podrški za proizvodnju mlijeka za IV kvartal prethodne godine za devet kantona koja su dostavila neophodnu dokumentaciju.
07.06.2023. u 10:09
get url
text

U toku je obrada zahtjeva koje su službenici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kantona 10 dostavili Federalnom ministarstvu početkom ove sedmice, te će biti obrađeni do kraja radne sedmice.

Pored toga, obrađeni su i zahtjevi od pet kantona za I kvartal ove godine, a u skladu s dinamikom očekuje se da proces obrade bude završen tokom naredne sedmice.

- Apeliramo na kantonalna ministarstva nadležna za poslove poljoprivrede da ubrzaju proces obrade i dostavljanja zahtjeva u Federalno ministarstvo poljoprivrede kako bismo osigurali pravovremenu isplatu novčanih podrški poljoprivrednim proizvođačima. Federalno ministarstvo finansija već je započelo isplatu sredstava korisnicima, a očekujem da će sve biti završeno u toku naredne sedmice - kazao je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić, saopćila je Vlada FBiH.

Također, iz Ministarstva ističu i da su u toku obrade zahtjeva i isplate novčanih podrški za sve ostale vrste proizvodnji koje su završene do objave Programa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.